⟵ Gå tilbake

FSE 3 timer

 "Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE". Dette kurset fokuserer på arbeid i lav eller høyspenningsanlegg på land.

FSE kurs (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg)

FSE kurs er rettet mot personer som jobber med elektriske anlegg, elektrikere, montører, inspektører og andre fagfolk som er ansvarlige for installasjon, vedlikehold eller drift av elektriske systemer. Formålet med disse kursene er å gi deltakerne nødvendig kunnskap om sikkerhetsprosedyrer, forskrifter og beste praksis knyttet til arbeid i og drift av elektriske anlegg. Dette kan omfatte opplæring i risikovurdering, forebygging av elektriske skader, bruk av personlig verneutstyr, sikkerhetsrutiner ved arbeid i nærheten av strømførende deler, og nødhåndtering i tilfelle ulykker eller feilsituasjoner.

Målgruppen for FSE kurs i denne sammenhengen inkluderer alle som har behov for å utføre arbeid i og rundt elektriske anlegg, og som derfor må ha kunnskap om sikkerhetsprosedyrer og forskrifter knyttet til elektrisk arbeid. Dette kan være både ansatte i elektriske entreprenørselskaper, industri, bygg- og anleggsbransjen, samt tilsynsførere og andre som har ansvar for sikkerheten ved elektriske installasjoner.

 

Formålet med opplæringen:

·        Forståelse av forskriften: Gi deltakerne en grundig forståelse av innholdet i forskriften om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg, herunder kravene til risikovurdering, planlegging, utførelse og dokumentasjon av elektrisk arbeid.

·        Sikkerhetsprosedyrer: Lære deltakerne nødvendige sikkerhetsprosedyrer og beste praksis for å arbeide trygt i nærheten av elektriske anlegg, inkludert bruk av personlig verneutstyr, sikkerhetsrutiner ved arbeid i nærheten av strømførende deler, og nødhåndtering i tilfelle ulykker eller feilsituasjoner.

·        Risikovurdering: Gi deltakerne opplæring i hvordan de skal gjennomføre grundige risikovurderinger av elektriske arbeidsoppgaver og identifisere potensielle farer og risikoer knyttet til arbeidet.

·        Forebygging av ulykker: Utstyre deltakerne med kunnskap og ferdigheter til å kunne identifisere og forebygge risikoen for elektriske skader, brann og andre ulykker i forbindelse med elektriske installasjoner.

·        Oppdatering av kunnskap: Sørge for at deltakerne holder seg oppdatert på ny teknologi, forskning og beste praksis innenfor feltet elektrisk sikkerhet, og oppfordre til kontinuerlig læring og forbedring.

 

Kursinformasjon: 

Varighet på kurset: 2,5-3 timer

Forkunnskapskrav: ingen 

Krav til repetisjon: Årlig, hver 12 mnd.

 

Dette er et kurs som holdes bedriftsinternt og settes opp på forespørsel.

.Ta kontakt med oss for å avtale kurs!

 

Gjennomføres bedriftsinternt over hele landet.

Moduler i dette kurset

Ingen moduler funnet.

Forkunnskapskrav

Ingen moduler funnet.

Det er ingen kurs tilgjengelig.

Info om kurssenter

Hylkjeflaten 8
5109 Hylkje

kurs@kis.no
Tlf: 815 35 053 / 32 20 94 80

location

Kobbervikdalen 61
3036 Drammen

kurs@kis.no
Tlf: 815 35 053 / 32 20 94 80

location

© 2024 - KIS AS. Alle rettigheter reservert.