⟵ Gå tilbake

Småverktøy 8 timer

Kurset gir brukere av småverktøy en god innføring i sikker bruk av småverktøy. Ta kontakt med oss for å finne ut om det er 4 eller 8 timers kurs som er best tilpasset for dere. Mengden verktøy vil avgjøre lengden på kurset.

Holdes som bedriftsinternt kurs!

Farlig Småverktøy 

 
Et kurs i farlig småverktøy er vanligvis rettet mot personer som arbeider med eller har ansvar for bruk av småverktøy som kan være potensielt farlige eller skadelige hvis de ikke brukes på riktig måte. Dette kurset fokuserer på å identifisere potensielle farer og risikoer knyttet til bruk av småverktøy og å lære deltakerne hvordan de skal minimere disse risikoene gjennom riktig bruk, vedlikehold og håndtering av verktøyene. 

Typiske eksempler på farlig småverktøy: 

 

Elektrisk håndverktøy: Dette kan omfatte elektrisk boremaskiner, vinkelslipere, sirkelsager, stikksager, pussemaskiner og lignende. Disse verktøyene kan være farlige på grunn av risikoen for elektriske støt, brann, skader fra roterende deler eller projeksjoner, og andre potensielle farer. 

Pneumatiske verktøy: Dette inkluderer verktøy som drives av komprimert luft, for eksempel trykkluftbor, muttertrekkere, slipeverktøy og spikerpistoler. Risikoer forbundet med pneumatisk verktøy inkluderer fare for kompresjons- eller injeksjonsskader, samt andre skader fra høyt trykkluftutslipp. 

Verktøy som genererer varme: Dette inkluderer verktøy som loddebolt, varmepistoler, brennere og lignende. Risikoene knyttet til disse verktøyene inkluderer fare for brannskader, brannfarer og andre skader forårsaket av varme eller flamme. 

Batteridrevet håndverktøy: Dette kan omfatte verktøy som bormaskiner, vinkelslipere, skrutrekkere og lignende som er drevet av oppladbare batterier. Selv om de ikke har den samme risikoen for elektriske støt som ledningsdrevne verktøy, kan batteridrevne verktøy fremdeles utgjøre fare for skade hvis de ikke brukes riktig eller hvis batteriene håndteres feil. 

 

 

Formål med opplæringen: 

Sikkerhetsopplæring: Å gi deltakerne en grundig forståelse av sikkerhetsprosedyrer og beste praksis for bruk av småverktøy, inkludert bruk av personlig verneutstyr, riktig håndtering av verktøyene og hvordan man unngår potensielle farer. 

Identifisering av farer: Å lære deltakerne å identifisere og vurdere potensielle farer og risikoer knyttet til bruk av ulike typer småverktøy, slik at de kan ta nødvendige forholdsregler for å unngå ulykker og skader. 

Risikovurdering: Å gi deltakerne kunnskap og ferdigheter til å utføre risikovurderinger knyttet til bruk av småverktøy, slik at de kan identifisere og håndtere risikoer på en effektiv måte. 

Riktig bruk av verktøy: Å lære deltakerne hvordan de skal bruke ulike typer småverktøy på en sikker og effektiv måte, inkludert riktig håndtering, innstilling og vedlikehold av verktøyene. 

Nødsituasjoner og førstehjelp: Å gi deltakerne opplæring i hvordan de skal håndtere nødsituasjoner som kan oppstå under bruk av småverktøy, og hvordan de skal gi førstehjelp til seg selv eller andre ved behov. 

 

Kursinformasjon: 

Varighet på kurset: Avhenger av utstyr dere ønsker opplæring på. Ta kontakt med oss.

 

Dette kurset kan også tilpasses til å bli et utstyrsspesifikk kurs, vi sørger for å gi dette ved bedriftsintern opplæring på det utstyret det gis opplæring på.  

“§ 10-4.Krav til utstyrsspesifikk opplæring”

“Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får nødvendig opplæring på det spesifikke arbeidsutstyret vedkommende skal bruke. Opplæringen skal tilpasses arbeidsutstyrets art og sikre at arbeidstakeren kan bruke arbeidsutstyret på en forsvarlig måte. Det skal dokumenteres skriftlig hvilket arbeidsutstyr det er gitt opplæring på, hvem som har gitt opplæringen og hvem som har fått opplæring.
0 Tilføyd ved forskrift 21 juni 2016 nr. 761 (i kraft 1 juli 2016).”

 

Ta kontakt med oss for å avtale kurs!

 

Innhold:
• Hvorfor opplæring
• Ulykker som har hendt
• Kort innføring i lover og forskrifter
• Gjennomgå sikker bruk av småverktøy som:
   • Vinkelsliper
   • Boltepistol
   • Spikerpistol
   • Bærbar kjedesag motorsag(elektrisk)
   • Kombihammer
   • Kapp og kløyvsag
• Støy og miljøkonsekvenser på arbeidsplassen ved bruk av småverktøy

 

Moduler i dette kurset

Ingen moduler funnet.

Forkunnskapskrav

Ingen moduler funnet.

Det er ingen kurs tilgjengelig.

Info om kurssenter

Hylkjeflaten 8
5109 Hylkje

kurs@kis.no
Tlf: 815 35 053 / 32 20 94 80

location

Kobbervikdalen 61
3036 Drammen

kurs@kis.no
Tlf: 815 35 053 / 32 20 94 80

location

© 2024 - KIS AS. Alle rettigheter reservert.