⟵ Gå tilbake

Fallsikring med redning og evakuering 10 timer

Dokumentert opplæring
Bruk av personlig verneutstyr på arbeidsplassen, §15 i bestillingsnr. 701. Forskriften sier at arbeidstakere blant annet skal ha opplæring og trening i bruk av det personlig verneutstyr som skal benyttes i arbeidet.

Fallsikring med redning - Gjennomføres som bedriftsintern/bedriftstilpasset opplæring.

Ta kontakt med oss for å avtale kurs.

 

Fallsikring med redning er vanligvis rettet mot personer som arbeider i bransjer der risikoen for fallulykker er høy, for eksempel bygg- og anleggsbransjen, industrielt vedlikehold, vindkraftindustrien og lignende. Dette kurset er spesielt relevant for personer som jobber i høyden, for eksempel på tak, stillas, master eller lignende, og som trenger opplæring i hvordan de skal sikre seg selv mot fall og hvordan de skal utføre redningsoperasjoner hvis en kollega skulle falle og bli skadet. Kurset er vanligvis obligatorisk for alle som arbeider i slike miljøer for å sikre at de har nødvendig kunnskap og ferdigheter for å jobbe trygt og effektivt. 

Fallsikring med redning passer for en rekke personer og yrker der det er en risiko for fall fra høyder. Dette kurset er spesielt egnet for personer i disse yrkesgruppene som arbeider i høyden inkludert bruk av fallsikringsutstyr og teknikker for redning og evakuering i tilfelle en ulykke: 

 

- Bygg- og anleggsarbeidere 

- Industriarbeidere 

- Vedlikeholdsarbeidere 

- Renholds- og inspeksjonsarbeidere 

- Telekommunikasjons- og kraftarbeidere 

- Offshorearbeidere 

 

Formål med opplæringen: 

Redningsferdigheter: Å lære deltakerne hvordan de skal utføre redningsoperasjoner sikkert og effektivt, enten det innebærer å redde seg selv eller å redde en kollega som har falt eller er i nød på høyder. Dette inkluderer teknikker for å sikre personen, stabilisere skader, og utføre nødvendige redningsmanøvrer. 

Bruk av redningsutstyr: Å lære deltakerne hvordan de skal bruke spesialisert redningsutstyr, som redningsstropper, redningsliner, og andre redningsverktøy og -metoder som kan være nødvendige under en redningsoperasjon på høyder. 

Risikoforståelse: Å forstå de potensielle farene ved arbeid i høyden og hvordan man kan identifisere og evaluere risikoene knyttet til ulike arbeidsoppgaver. 

Sikkerhet under redning: Å gi deltakerne kunnskap og ferdigheter til å utføre redningsoperasjoner på en måte som ivaretar sikkerheten til både den som trenger hjelp og redningsmannskapet selv. 

Sikker arbeidspraksis: Å lære og følge sikre arbeidsprosedyrer og protokoller for arbeid i høyden, inkludert riktig plassering av sikringspunkter, korrekt montering av sikkerhetsliner, og hvordan man beveger seg sikkert i ulike situasjoner. 

 

Kursinformasjon: 

Gjennomføres som bedriftsintern/bedriftstilpasset opplæring. Ta kontakt med oss for å avtale kurs.

Varighet på kurset: ca. 10 timer

Forkunnskapskrav: nei

Krav til repetisjon: Når det er behov

 

I tillegg til denne opplæringen kreves det utstyrsspesifikk opplæring på det utstyret som skal benyttes av arbeidstaker. Vi sørger for å gi dette ved bedriftsintern opplæring i deres bedrift på deres utstyr.

Kursinnhold
• Ulykker som har hendt
• Aktuelle forskrifter
• Fallsikringsseler, dempere, fallblokker, kroker med mer
• Klareringshøyde
• Glidesystemer
• Reguleringslåser
• Redning og evakuering
• Kontroll og vedlikehold
• Sikkerhetsregler for arbeid i høyden

Moduler i dette kurset

Ingen moduler funnet.

Forkunnskapskrav

Ingen moduler funnet.

Det er ingen kurs tilgjengelig.

Info om kurssenter

Hylkjeflaten 8
5109 Hylkje

kurs@kis.no
Tlf: 815 35 053 / 32 20 94 80

location

Kobbervikdalen 61
3036 Drammen

kurs@kis.no
Tlf: 815 35 053 / 32 20 94 80

location

© 2024 - KIS AS. Alle rettigheter reservert.